10 november Arkivens dag på Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv: FÄRG OCH FORM I RUM OCH RÖRELSE

Välkommen in i teater- och danssamlingarna på Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv, där vi bjuder på nedslag i olika material utifrån temat färg och form.
Ingen föranmälan. Vi bjuder på lättare förfriskning mellan programpunkterna.

Datum

2023-11-10 - 2023-11-10

Tid

13.00 - 15.00

Besöksadress

Tegeluddsvägen 100, Stockholm

Län: Stockholm

Kommun: Stockholm

Vägbeskrivning

Busshållplats: Frihamnsporten. Bussarna 1, 72 och 76 stannar precis utanför. Närmaste t-banestationer är Gärdet och Karlaplan.https://maps.app.goo.gl/8gRiQx1kAEiGq34n9

Program

13:00 Introduktion till Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv. Med Sebastian Lindblom, enhetschef för arkivenheten, Musik- och teaterbiblioteket

13:10 Att fylla ett scenrum: Virve Polsa, teaterarkivarie, Musik- och teaterbiblioteket, presenterar några exempel på scenografi och kostym i arkiv och samlingar.

13:35 Ljus som formar en historia: Lena Gustafsson, teaterarkivarie, Musik- och teaterbiblioteket, följer några spår i arkivet efter ljusdesigner Hans-Åke Sjöquists, en pionjär inom kreativ ljussättning.
14:00 Veckla ut tiden genom en serie ögonblick – om dans och koreografi ur fotografens perspektiv: Kajsa Sandström, dansarkivarie och fotoansvarig på Musik- och teaterbiblioteket, presenterar dansfotografi ur bibliotekets fotosamlingar.
14:30 Från streckgubbar till motion capture: Anna Björk, forskningsarkivarie, Svenskt visarkiv, berättar om dansnotation och dansdokumentation genom tiderna.
15:00 slut.

Arrangör

Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv / Musikverket

Kontaktperson

Tillgänglighet

  • Hiss
  • Barnvagnsparkering
  • Tillgänglighetsanpassad toalett
  • Rullstolsanpassade sittplatser