Välkomna till Arkivens dag-Norrtälje stadsarkiv gästar konsthallen, stadsbiblioteket och Roslagsmuseet!

Norrtälje stadsarkiv gästar tre olika institutioner under Arkivens dag. Stadsarkivets arkivarier har tagit fasta på årets tema ”färg och form”, fokuserat på konst och kommit på idén att söka i sina arkiv efter äldre och nyare konsthallsaffischer. Ett bildspel med ett stort utbud av affischer från Norrtälje konsthall och dokumentation från konsthallens verksamhet rullar under dagen på konsthallen, och ett urval affischer visas fysiskt. I studion skapande för barn med tema affischer. På Norrtälje stadsbibliotek hålls en föreläsning av en konstnär som arbetar utifrån arkivforskning i sin konstnärliga praktik, dessutom ges möjlighet att prova på släktforskning, med guidning av Norrtälje släktforskarförening. Stadsarkivets personal visar också sökvägar online till sina förteckningar. På Roslagsmuseet hålls en föreläsning om fotografier ur Norrtäljes historia i samarbete med Stockholms läns museum. Välkomna till Arkivens dag Norrtälje!

Tid

11.00 - 16.00

Besöksadress

Norrtälje konsthall, Galles gränd 7, Norrtälje, Roslagsmuseet, Hantverkaregatan 23 Norrtälje, Stadsbiblioteket, Billborgsgatan 3, Norrtälje

Län: Stockholm

Kommun: Norrtälje

Vägbeskrivning

För besökare söderifrån: Buss 676 från Stockholm (Tekniska högskolan) till Norrtälje busstation, därifrån gångväg till stadsbibliotek, konsthall och Roslagsmuseet.

Program

Roslagsmuseet:
11.00 Invigning av Arkivens dag
12.00-13.00 Föreläsning fotografier Norrtäljehistoria samarrangemang Stockholms läns museum
Norrtälje konsthall:
12.00-16.00 Bildspel med Konsthallens historia samt urval äldre konsthallsaffischer visas i utställning
12.00-15.00 Skapande för barn utifrån affisch-tema och färg och form
Norrtälje stadsbibliotek:
11.00–15.00 Prova på släktforskning.
11.00–15.00 Guidning i stadsarkivets arkivförteckning.
13.30–14.30 Föreläsning: Konst inspirerad av
arkivmaterial med konstnären Margareta Danhard.

Arrangör

Norrtälje stadsarkiv

Kontaktperson