För arrangörer

Välkommen att delta som arrangör för Arkivens dag. Syftet med dagen är att öka allmänhetens förståelse för arkivens uppdrag som en förutsättning för ett öppet demokratiskt samhälle. Syftet är också att fler ska upptäcka och använda arkiven. Att besöka ett arkiv är kostnadsfritt och det mesta är öppet och tillgängligt för den intresserade. För övriga aktörer som vill medverka under Arkivens dag gäller samma förutsättningar, det vill säga inga entréavgifter ska tas ut.

Den nationella samordningen sköts av SASS arbetsgrupp. Varje region/län har en kontaktperson som fungerar som en länk mellan den nationella samordningen och de lokala arrangörerna. Hur arbetet är utformat skiljer sig åt mellan länen. Du som är arrangör bör i första hand kontakta din regionala kontaktperson för hjälp och information om hur det fungerar i ditt län.

Vill du anmäla ett arrangemang gör du det via anmälningsformuläret. Var snäll och läs igenom ditt inlägg en extra gång innan du skickar in det så att det blir rätt, tack på förhand! Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på arkivensdag@riksarkivet.se.

Ändringar i ett redan anmält arrangemang görs via e-post till arkivensdag@riksarkivet.se.
Ange län, kommun och rubrik i ämnesraden så vi vet vilket arrangemang det gäller.
Skriv sedan tydligt vad som är felaktigt och vad det ska ändras till.

Dela gärna hemsidan till dina besökare och följare och uppmana alla att dela bilder, filmer och upplevelser på hashtaggen #arkivdag som används i hela Norden och #arkivensdag som används i Sverige.

Utvärdering av arrangemang kommer att ske efter evenemanget.